Фото: СБУ

"Бавовна" продовжить горіти": Малюк анонсував сюрпризи для окупантів у 2024 році

В наступному році українські спецслужби планують активізувати розвідувальні операції та провести диверсійні удари вглиб Росії, щоб "максимально наблизити війну до Кремля".

Про це повідомив керівник Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв'ю виданню Politico.

"Ми не можемо розкривати наші плани. Вони мають залишатися шоком для ворога. Готуємо сюрпризи. Окупанти мають зрозуміти, що сховатися не вдасться. Ми знайдемо ворога всюди", сказав він.

Як зазначив Малюк, у центрі уваги спецслужб залишатимуться об'єкти матеріально-технічного постачання та військові об'єкти росіян на окупованій території України. Тож "бавовна" продовжить горіти" на стороні ворога, запевнив керівник СБУ.

"Ми завжди шукаємо нових рішень. Тож "бавовна продовжить горіти", — пожартував Малюк.

Очільник СБУ зауважив, що кожна операція українських спецслужб має свою мету і дає потрібний результат, що пришвидшує нашу перемогу.

"СБУ завдає точкових ударів. Завдаємо удар ворогу голкою у серце. Кожна наша спецоперація має чітку мету і дає свій результат. Все це в комплексі ускладнює можливості Росії з ведення війни та наближає нашу перемогу", додав Малюк.

Військовий наголосив, що одним із напрямків операцій у 2024 році буде Крим та Чорне море. За допомогою морських дронів Україна продовжить витісняти російський Чорноморський флот. Також Малюк підтвердив, що Кримський міст залишається нашою законною ціллю.

"Це законна ціль для нас згідно з міжнародним правом та правилами війни. Законодавство України також дозволяє нам атакувати цей об'єкт. І ми повинні знищити логістику нашого противника", — зауважив глава СБУ, коментуючи можливі нові атаки на Кримський міст.

Нагадаємо, на початку грудня голова СБУ Василь Малюк розповів подробиці унікальної спецоперації з ліквідації російського штабу на Поліссі в березні 2022 року, що посприяло звільненню Київщини. За його словами, це була перша диверсійна робота з використанням артилерійських сил. Спецоперація була реалізована СБУ у взаємодії із 44-ю артилерійською бригадою ОК "Захід" ЗСУ. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.12.2023 12:26