Фото: скріншот з відео

Бажання Путіна показати силу зазнало краху, — CNN

Президент Росії Володимир Путін хотів показати силу 9 травня. Однак парад у Москві продемонстрував лише його геополітичну ізольованість.

Про це пише видання CNN.

Експерти зазначають, що в оточенні ветеранів він показує себе "рятівником і захисником ослабленої Росії". А проти виступає західна "глобалістична еліта".

"9 травня — коли росіяни вшановують перемогу над нацистською Німеччиною в 1945 році — є найсвятішим із днів. Для вітчизняної аудиторії парад Перемоги — це візуальна паралель між ветеранами війни, що закінчилася 78 років тому, та учасниками війни Росії проти України сьогодні", — йдеться в статті.

Проте, помпезне свято ще раз підкреслило ізольованість російського диктатора. Серед ключових гостей в Російській Федерації були білоруський диктатор Олександр Лукашенко, який перебуває під санкціями ЄС, Емомалі Рахмон з Таджикистану та лідер туркменської династії Сердар Бердимухамедов. Водночас візит президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн до Києва теж називають підкресленням ізоляції Путіна від Європи та Заходу. 

CNN написало, що невдачі, яких зазнали російські війська під Бахмутом в ці дні, максимально контрастували з помпезністю та урочистостями на Красній площі.

Нагадаємо, у вівторок, 9 травня, на Красній площі в Москві пройшов парад присвячений так званому Дню перемоги. У Кремлі запровадили серйозні заходи безпеки: військових на Красній площі озброїли антидроновими рушницями — зброєю, застосовується для знешкодження чужих БпЛА.

Повідомлялось, що цьогорічний парад у Москві, присвячений Дню Перемоги, став одним із найменших за кількістю військової техніки. На ньому не було ані сучасних танків, ані БМП, ані авіації. Також російський диктатор Володимир Путін потрапив в курйозну ситуацію під час параду у Москві. "Грізний" диктатор злякався звуку барабана.

Варто відзначити, що на параді були присутні лідери Вірменії, Казахстану, Білорусі, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану в заході на Червоній площі в Москві. У МЗС України повідомили, що такою поведінкою учасники заходу на Червоній площі продемонстрували недружній крок щодо України.

Раніше з'явилась інформація, що полковник армії Російської Федерації Азатбек Омурбеков взяв участь у параді до Дня Перемоги у Хабаровську. У 2022 році його 64-а мотострілецька бригада воювала на Київщині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2023 14:55