Фото: скріншот з відео

У параді в Росії взяв участь полковник, який наказував вбивати українців (відео)

Полковник армії Російської Федерації Азатбек Омурбеков взяв участь у параді до Дня Перемоги у Хабаровську. У 2022 році його 64-а мотострілецька бригада воювала на Київщині.

Про це повідомляє російське видання "Медуза".

Згодом один з окупантів його підрозділу, Данило Фролкін, зізнався, що в одному з захоплених в Україні сіл вбив мирного жителя. За словами військового РФ, Омурбеков бив та принижував солдатів.

"Цьому командуванню намагалися пояснити, що ми більше в наступ не підемо. Омурбеков після цього почав пацанів бити, дорікаючи, що вони слабаки, нецензурною лайкою їх покривав просто. Одному прикладом по обличчю вдарив, другому пістолет приставив до чола, сказав: "Я зараз тебе взагалі застрелю і мені взагалі нічого за це не буде", — розповідав Фролкін.

Окупант також розповів, що під час бойових дій Омурбеков просидів у підвалі школи: там знаходився їх штаб. Фролкін запевняв, що полковник передавав командуванню вигадану інформацію про нібито успішні дії бригади на фронті.

За інформацією видання, згодом ще декілька російських військових розповіли, що Омурбеков наказував убивати "всіх, у кого телефони знайдете". Він також наказував обстріляти кілька машин із цивільними.

В Україні Омурбеков отримав поранення та повернувся у Російську Федерацію, де отримав звання героя Росії "за мужність і героїзм, виявлені при виконанні військового обов'язку".

Нагадаємо, у вівторок, 9 травня, на Красній площі в Москві пройшов парад присвячений так званому Дню перемоги. У Кремлі запровадили серйозні заходи безпеки: військових на Красній площі озброїли антидроновими рушницями — зброєю, застосовується для знешкодження чужих БпЛА.

Повідомлялось, що цьогорічний парад у Москві, присвячений Дню Перемоги, став одним із найменших за кількістю військової техніки. На ньому не було ані сучасних танків, ані БМП, ані авіації.

Також російський диктатор Володимир Путін потрапив в курйозну ситуацію під час параду у Москві. "Грізний" диктатор злякався звуку барабана.

Варто відзначити, що на параді були присутні лідери Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану в заході на Червоній площі в Москві. Такою поведінкою учасники заходу на Червоній площі продемонстрували недружній крок щодо України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2023 22:05