Фото: ВВС

Усе поїхало на фронт: парад у Москві став найменшим та найкоротшим за всю історію (відео)

Цьогорічний парад у Москві, присвячений Дню Перемоги, став одним із найменших за кількістю військової техніки. На ньому не було ані сучасних танків, ані БМП, ані авіації.

Про це повідомили на Telegram-каналі "Можемо пояснити".

Там зауважують, що прохід військової техніки на параді зайняв менше ніж десять хвилин, ставши одним із найкоротших у сучасній історії Росії.

"Гусеничної техніки в принципі не було, окрім танка Т-34, який брав участь ще у Великій Вітчизняній війні. Не було "Буків", "Тайфунів", були відсутні танки "Армата". Не було й авіації", — розповідають очевидці.

Піша колона здебільшого складалася з курсантів та учнів військових вишів, а не кадрових військових. Крім того, Міноборони Росії вперше за останні роки не опублікувало жодної інформації щодо складу колон на параді. Раніше ця інформація розміщувалася військовим відомством на спеціальній сторінці.

За інформацією кореспондента, цього року на параді було набагато менше і глядачів. Крім того, у центрі столиці дуже багато співробітників поліції та Росгвардії.

Нагадаємо, у зв'язку із проведенням святкових заходів Кремль запровадив серйозні заходи безпеки. Військових на Красній площі озброїли антидроновими рушницями — зброєю, застосовується для знешкодження чужих БпЛА.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.05.2023 13:03