Фото: росЗМІ

Берлусконі звинуватив Зеленського у нападі на "дві автономні республіки Донбасу": Україна нагадала про його поцілунок Каддафі

Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі звинуватив президента України Володимира Зеленського в нападі на "дві автономні республіки Донбасу". У МЗС України назвали слова італійського політика "спробою поцілувати руки Путіна, які по лікті в крові".

В коментарі італійській газеті Domani колишній премʼєр-міністр Італії, а нині лідер партії "Вперед, Італіє" (Forza Italia) Берлусконі заявив, що Україні потрібно було б припинити напад на дві "автономні республіки Донбасу". На думку італійського політика, єдиний спосіб досягти миру — це "припинити фінансування та озброєння Києва" з боку США.

Своєю чергою, речник українського МЗС Олег Ніколенко назвав слова Берлусконі проявом лояльності до Володимира Путіна. Як аргумент він згадав випадок 2010 року, коли Берлусконі в присутності камер цілував руки лівійському диктатору Муаммару Каддафі. 

"Водночас італійський політик має усвідомлювати, що, поширюючи російську пропаганду, він заохочує Росію до продовження її злочинів проти України, а відтак несе політичну та моральну відповідальність", — написав Ніколенко у Facebook.

Каддафі та Берлусконі

Нагадаємо, 9 лютого президент Володимир Зеленський провів зустріч з прем'єр-міністром Італії Джорджією Мелоні. Представниця Італії спеціально відвідала Брюссель для участі у засіданні Європейської ради. Італія  разом з Францією підписали контракт на купівлю до 700 ракет Aster для зміцнення протиповітряної оборони країн. Вказані ЗРК зараз готуються до відправки до України.

Політика, 13.02.2023 17:33