Фото: сайт ДБР

Без хабаря не відпускав підлеглих на берег: ДБР викрило командира судна ВМС (фото)

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру командиру відділення на одному з суден Військово-морських сил України, який без хабаря не відпускав підлеглих на берег.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

За даними слідства, для того, щоб піти у законний вихідний з судна, підлеглі мали сплатити йому 10 тисяч гривень. За оперативними даними, так він міг заробляти на відгулах моряків не менше 150 тисяч гривень в місяць.

Як зазначає ДБР, 9 липня правоохоронці затримали фігуранта під час одержання чергової оплати у сумі 1 тисячі доларів США. Ці гроші він отримав від підлеглого за можливість протягом місяця ходити у вихідні на сушу.

Працівники ДБР повідомили про підозру командиру відділення на одному з суден ВМС України, який без хабаря не відпускав підлеглих на берег

Працівники ДБР повідомили про підозру командиру відділення на одному з суден ВМС України, який без хабаря не відпускав підлеглих на берег

Фото: сайт ДБР

"Військовослужбовцю повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави у 182 тисячі гривень", — йдеться у повідомленні бюро.

У ДБР наголосили, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактом загибелі військовослужбовця, який намагався нелегально перетнути україно-молдавський кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.07.2024 13:02