Олександр Усик і Тайсон Ф'юрі. Скрін з відео

Бій Усик — Ф’юрі: боксери відновили переговори щодо резонансного поєдинку

Український боксер Олександр Усик і скандальний британець Тайсон Ф'юрі відновили переговори про бій за звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі.

Про це повідомив боксерський інсайдер Майкл Коппінджер у своїх соцмережах.

За його інформацією, Тайсон Ф'юрі після поєдинку з бійцем змішаних єдиноборств Френсісом Нганну, має намір побитися з Олександром Усиком у Саудівській Аравії.

"Тайсон Ф'юрі зосереджений на бою 28 жовтня з Френсісом Нганну, але знову "розпалюються" переговори щодо бою проти Олександра Усика наступного року за титул абсолютного чемпіона у надважкій вазі в Саудівській Аравії. Джерела ESPN кажуть, що домовленість щодо бою Ф’юрі – Усик досягнута, є багато оптимізму", — написав Коппінджер.

Як відомо, Усик і Ф'юрі намагалися домовитися про бій наприкінці минулого та на початку 2023 року, проте не досягнули згоди та припинили переговори.

Олександр Усик — чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO (Всесвітньої боксерської організації), WBA (Всесвітньої боксерської асоціації) та IBF (Міжнародної боксерської федерації). Тайсон Ф'юрі має головний титул WBC (Всесвітньої боксерської ради).

Перемога Усика над Дюбуа: що відомо

У ніч проти 27 серпня Усик нокаутував британця Даніеля Дюбуа та захистив титули чемпіона світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF.

Тепер в активі 36-річного українця 21 перемога (14 – нокаутом) у 21 поєдинку. П'ять із них він провів у надважкій вазі. Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.

Водночас сам Дюбуа не погодився із результатами бою: він вважає, що у нього вкрали перемогу. Відомо, що у п'ятому раунді британець потужним ударом влучив українцю нижче пояса, через що рефері дав Усику кілька хвилин на відновлення.

29 квітня Усик і Ф'юрі мали битися на стадіоні "Вемблі" в Лондоні за звання абсолютного чемпіона світу, але сторони не змогли погодити умови контракту на поєдинок, через що його було скасовано. 28 жовтня ірландець у Саудівській Аравії проведе виставковий бій проти колишнього чемпіона UFC Френсіса Нганну.

Нагадаємо, нещодавно чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) Тайсон Ф'юрі висміяв перемогу Олександра Усика над Даніелем Дюбуа (19-2, 18 КО). "Циганський король" звинуватив українського боксера в симуляції після удару нижче пояса в бою 26 серпня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 15.09.2023 10:30