Ф'юрі і бій Усика з Дюбуа. Джерело: boxing-social

Ф’юрі облаяв і висміяв Усика після його перемоги над Дюбуа

Чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) Тайсон Ф'юрі висміяв перемогу Олександра Усика над Даніелем Дюбуа (19-2, 18 КО). "Циганський король" звинуватив українського боксера в симуляції після удару нижче пояса в бою 26 серпня.

Про це повідомив Boxing Social із посиланням на заяву Ф’юрі під час прес-конференції перед своїм розважальним поєдинком проти бійця змішаних єдиноборств Френсіса Нганну.

Тайсон не погодився з рішенням рефері бою Усик — Дюбуа визнати удар британця нелегітимним та дати українцеві час на відновлення.

"Усик — маленький придурок. Він катався по рингу — ніби його вдарили нижче пояса, хоча удар прийшовся в гумку на шортах. Не будь маленьким боягузливим лайном! Стій після цього удару! Я чемпіон світу у суперважкій вазі, я 15 років у професійному боксі. Я виграв 22 чемпіонські пояси. Це не був удар нижче за пояс. Я це знаю. Усик — маленька гівняна дівка", — сказав Ф'юрі.

Раніше "Циганський король" назвав Дюбуа переможцем бою з Усиком.

Перемога Усика над Дюбуа: що відомо

У ніч проти 27 серпня Усик нокаутував британця Даніеля Дюбуа та захистив титули чемпіона світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF.

Тепер в активі 36-річного українця 21 перемога (14 – нокаутом) у 21 поєдинку. П'ять із них він провів у надважкій вазі. Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.

Водночас сам Дюбуа не погодився із результатами бою: він вважає, що у нього вкрали перемогу. Відомо, що у п'ятому раунді британець потужним ударом влучив українцю нижче пояса, через що рефері дав Усику кілька хвилин на відновлення.

29 квітня Усик і Ф'юрі мали битися на стадіоні "Вемблі" в Лондоні за звання абсолютного чемпіона світу, але сторони не змогли погодити умови контракту на поєдинок, через що його було скасовано. 28 жовтня ірландець у Саудівській Аравії проведе виставковий бій проти колишнього чемпіона UFC Френсіса Нганну.

Нагадаємо, що команда Даніеля Дюбуа прагне скасувати результат бою з Олександром Усиком, який завершився перемогою українця. Їхня команда подала апеляцію через суперечливий епізод у п'ятому раунді, коли британець, імовірно, завдав удару нижче пояса.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 08.09.2023 12:44