Фото: Instagram Усика

В українця можуть забрати перемогу: команда Дюбуа подала апеляцію на результат бою з Усиком

Команда боксера надважкої ваги Даніеля Дюбуа прагне скасувати результат бою з Олександром Усиком, який завершився перемогою українця. Їхня команда подала апеляцію через спірний епізод у п'ятому раунді, коли британець, ймовірно, завдав удару нижче пояса.

Про це повідомив промоутер Френк Воррен в інтерв'ю Seconds Out.

"Ми подали апеляцію. Ми завершили роботу над нею, і WBA розпочне апеляційний процес згідно з їх правилами. Їм доведеться її розглянути. Я хочу, щоб вони вчинили правильно. Я думаю, що в найгіршому випадку вони оголосять реванш", — сказав він.

Також Воррен переконаний, що органи, які санкціонують бої, захочуть розібратися між собою. Він наголосив, що немає причин відкладати реванш, бо останній бій пройшов за правилами WBA.

"Якщо їхні правила передбачають реванш, то я впевнений, що він відбудеться", — додав Воррен.

Відомо, що у ніч проти 27 серпня Усик нокаутував британця Даніеля Дюбуа та захистив титули чемпіона світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF. Тепер в активі 36-річного українця 21 перемога (14 – нокаутом) у 21 поєдинку. П'ять із них він провів у надважкій вазі. Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси. Водночас сам Дюбуа не погодився із результатами бою: він вважає, що у нього вкрали перемогу. Відомо, що у п'ятому раунді британець потужним ударом влучив українцю нижче пояса, через що рефері дав Усику кілька хвилин на відновлення.

Нагадаємо, 29 квітня Усик і Ф'юрі мали битися на стадіоні "Вемблі" в Лондоні за звання абсолютного чемпіона світу, але сторони не змогли погодити умови контракту на поєдинок, через що його було скасовано. 28 жовтня ірландець у Саудівській Аравії проведе виставковий бій проти колишнього чемпіона UFC Френсіса Нганну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 05.09.2023 11:01