Фото: fightnews.info

"Мене обдурили": Дюбуа оскаржуватиме результат бою з Усиком

Команда британського боксера надважкої ваги Даніеля Дюбуа, який у ніч на 27 серпня поступився українцеві, чемпіону світу за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександру Усику, має намір оскаржувати результати бою.

Він вважає, що у нього вкрали перемогу. Відомо, що у п'ятому раунді британець потужним ударом влучив українцю нижче пояса, через що рефері дав Усику кілька хвилин на відновлення. Водночас сам Дюбуа іншої думки: "Я не вважаю, що це був удар нижче пояса. Мене обдурили, позбавивши перемоги", — сказав Дюбуа.

У підсумку українець видовищно нокаутував британця у дев'ятому раунді. Дюбуа настільки засмутився через поразку, що не прийшов на прес-конференцію після поєдинку.

Промоутер британця Френк Воррен заявив про наміри оскаржити результат бою.

"Керівні органи повинні розглянути це та призначити реванш. Ми оскаржуватимемо те, що тут сталося", — наводить слова Воррена Daily Mail.

Бій Усик — Дюбуа

Усик нокаутував британця у дев'ятому раунді після потужного удару з правої. Суддя просигналізував про достроковий нокаут на користь українця. Усик присвятив перемогу над Дюбуа українським військовим, які боронять нашу країну від російських окупантів. Після завершення бою він у ринзі голосно прокричав "ЗСУ".

Тепер в активі 36-річного Усика 21 перемога (14 — нокаутом) у 21 поєдинку. П'ять із них він провів у надважкій вазі. Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.

Для 25-річного Дюбуа поразка від Усика стала другою в кар'єрі. Також на його рахунку 19 перемог (18 — нокаутом).

Нагадаємо, що українець за цей бій заробив шість мільйонів доларів, а Дюбуа утричі менше. Сума гонорару не залежала від того, хто ж стане переможцем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 27.08.2023 05:44