Тайсон Ф'юрі й Олександр Усик. Джерело: Marca

Бій Усик — Ф’юрі: британець висунув новий ультиматум українцю та назвав його "сосискою"

Володар титулу WBC Тайсон Ф’юрі впевнений, що поєдинок за титул абсолютного чемпіона світу проти чемпіона WBA, WBO, IBO й IBF у надважкій вазі Олександра Усика може відбутися лише в грудні цього року. Іншої дати він не розглядає.

Про це повідомив Sky News. "Циганський Король" у притаманній йому манері озвучив позицію щодо дати бою. Британський боксер зазначив, що ніхто не зважатиме на думку українця, і вона не вплине на терміни проведення поєдинку.

"Усик — сосиска. Я очікую, що бій відбудеться в грудні. Мені так сказали, тому причин не вірити я не маю. Усик зобов'язаний битися зі мною в грудні, у нього немає іншого вибору. Він підписав контракт, тож порушить умови й отримає позов, якщо не битиметься. Вибору він насправді не має", — заявив Ф'юрі.

Бій Усика проти Ф'юрі: що відомо

Наприкінці вересня стало відомо, що Усик і Ф’юрі підписали контракт на бій. Довгоочікуваний об'єднавчий поєдинок відбудеться у Саудівській Аравії. Дату події мали визначити під час подальших перемовин. Серед варіантів — 23 грудня та січень 2024 року

За словами промоутера "Циганського короля" Френка Воррена, офіційно її планують оголосити після виставкового бою Ф'юрі проти колишнього чемпіона UFC Френсіса Нганну, який відбудеться 28 жовтня у Саудівській Аравії.

Переможець бою Усик — Ф'юрі назавжди впише своє ім'я до історії боксу, адже стане першим абсолютним чемпіоном світу в надважкому дивізіоні у XXI столітті. Останнім "абсолютом" був легендарний британець Леннокс Льюїс, який 1999 року в об'єднавчому поєдинку переміг американця Евандера Голіфілда. Тоді на кону стояли титули WBA, WBC та IBF.

Пояс WBO визнали рівноцінним 2007 року, тому переможець бою між Усиком і Ф'юрі стане першим в історії абсолютним чемпіоном світу з боксу в надважкій вазі з чотирма головними титулами.

Що кажуть букмекери

Букмекери вважають фаворитом майбутнього поєдинку за звання абсолютного чемпіона світу з боксу в надважкій вазі володар титулу за версією WBC Тайсон Ф'юрі. На його перемогу можна поставити з коефіцієнтом 1,43.

Про це свідчать котирування букмекерських контор. Згідно з ними, виграш чемпіона світу за версіями WBO, WBA, IBO й IBF Олександра Усика оцінюють у 2,95. Нічия, як найменш вірогідний результат у боксі, має коефіцієнт 21,00.

На думку букмекерів, найімовірнішим результатом бою є перемога британця за очками — 2,00. Успіх Ф'юрі нокаутом оцінюється коефіцієнтом 4,50. Перемога Усика суддівським рішенням — 3,80. Достроковий тріумф українського боксера — 7,50.

Нагадаємо, що керівник промоутерської компанії Top Rank Боб Арум розповів про гонорари, які отримають за чемпіонський бій Олександр Усик і Тайсон Ф’юрі. Цього разу принцип розподілу грошей дещо інший, ніж за підсумками попередніх поєдинків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 24.10.2023 14:24