Олександр Усик і Тайсон Ф'юрі. Джерело: XSport

Немає жодного розподілу: відомі делікатні подробиці щодо гонорарів Усика та Ф’юрі за чемпіонський бій

Керівник промоутерської компанії Top Rank Боб Арум розповів про гонорари, які отримають за бій чемпіон WBA, WBO, IBO й IBF у надважкій вазі Олександр Усик і володар титул WBC Тайсон Ф’юрі. Цього разу принцип розподілу грошей дещо інший, ніж за підсумками попередніх поєдинків.

Про це Боб Арум розповів в інтерв'ю YouTube-каналу Fight Hub TV. За його словами, боксери вже знають суму, яку вони зароблять за бій, який відбудеться в Саудівській Аравії.

"Немає жодного розподілу гонорару. Принц Туркі окремо вів переговори про гонорар для Усика та Ф'юрі. Вони обидва залишилися задоволеними запропонованими грошима. Вони не дурні. Вони не дивляться, скільки заробить суперник, тому що це для них не має значення. Вони щасливі отримати суму, на яку розраховували спочатку. Так і має бути", — наголосив промоутер.

Щоправда, конкретну суму Боб Арум так і не назвав. Але певні натяки зробив. Хоча вони й не дуже зрозумілі, та все ж загальна цифра для Ф’юрі вийшла доволі переконливою.

"Чи правильно, що за цей бій Ф'юрі заробить понад сто мільйонів доларів? Ні. Я казав лише, що за цей бій плюс за поєдинок з Нганну, а також за те, що чекає на нього далі, він може з упевненістю розраховувати на 200 мільйонів у відносно недалекій перспективі", — сказав він.

Бій Усика проти Ф'юрі: що відомо

Наприкінці вересня стало відомо, що Усик і Ф’юрі підписали контракт на бій. Довгоочікуваний об'єднавчий поєдинок відбудеться у Саудівській Аравії. Дата його проведення наразі невідома.

За словами промоутера "Циганського короля" Френка Воррена, офіційно її планують оголосити після виставкового бою Ф'юрі проти колишнього чемпіона UFC Френсіса Нганну, який відбудеться 28 жовтня у Саудівській Аравії.

Переможець бою Усик — Ф'юрі назавжди впише своє ім'я до історії боксу, адже стане першим абсолютним чемпіоном світу в надважкому дивізіоні у XXI столітті. Останнім "абсолютом" був легендарний британець Леннокс Льюїс, який 1999 року в об'єднавчому поєдинку переміг американця Евандера Голіфілда. Тоді на кону стояли титули WBA, WBC та IBF.

Пояс WBO визнали рівноцінним 2007 року, тому переможець бою між Усиком і Ф'юрі стане першим в історії абсолютним чемпіоном світу з боксу в надважкій вазі з чотирма головними титулами.

Що кажуть букмекери

Букмекери вважають фаворитом майбутнього поєдинку за звання абсолютного чемпіона світу з боксу в надважкій вазі володар титулу за версією WBC Тайсон Ф'юрі. На його перемогу можна поставити з коефіцієнтом 1,43.

Про це свідчать котирування букмекерських контор. Згідно з ними, виграш чемпіона світу за версіями WBO, WBA, IBO й IBF Олександра Усика оцінюють у 2,95. Нічия, як найменш вірогідний результат у боксі, має коефіцієнт 21,00.

На думку букмекерів, найімовірнішим результатом бою є перемога британця за очками — 2,00. Успіх Ф'юрі нокаутом оцінюється коефіцієнтом 4,50. Перемога Усика суддівським рішенням — 3,80. Достроковий тріумф українського боксера — 7,50.

Нагадаємо, 21 жовтня менеджер Тайсона Ф'юрі Спенсер Браун повідомив, що боксери Ф’юрі й Усик домовилися провести бій вже 23 грудня цього року. Поєдинок відбудеться в Саудівській Аравії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 24.10.2023 02:33