Фото: facebook.com/antac.ua

Бійка працівників СБУ та військових у Вінниці: у родичів контррозвідника Сивака виявили елітний автопарк

У родичів контррозвідника Служби безпеки України Дмитра Сивака, який був учасником бійки у ресторані Вінниці, виявили елітні автомобілі та дорогі мотоцикли. Розкішне майно записане на його бабусю та батька.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Офіційно родичам Сивака належать: мінівен Volkswagen Caravelle 2018 року випуску, Volkswagen e-Golf 2019 року та мотоцикл BMW R 1250 RT 2019 року. Зокрема, мінівеном Volkswagen Caravelle від 2021 року володіє бабуся контррозвідника Богдана Сивак.

"За нашими приблизними підрахунками, на момент купівлі аналогічне авто могло коштувати до 40-45 тисяч доларів. 75-річна жінка на цьому авто не їздить і, за нашими даними, ніколи не їздила", — запевняють у ЦПК.

На батька контррозвідника Руслана Сивака від 2020 року записані авто Volkswagen e-Golf 2019 року випуску, який нині коштує близько 20 тисяч доларів, а від 2021 року — мотоцикл BMW R 1250 RT 2019 року випуску. Нині такий продають за майже 17 тисяч доларів.

"При цьому, жодних даних про те, що бабуся чи батько Дмитра Сивака мали, чи мають бізнес, у реєстрах немає", — наголошують у ЦПК.

З питанням, як родині контррозвідника, особливо бабусі, вдалося придбати такий автопарк, ЦПК звернувся до батька контррозвідника Сивака.

"Якби Богдана Михайлівна мала Бентлі Континенталь якийсь там великий, ну, без питань. І то — то не ваше діло. Вона все життя пропрацювала, 40 років, військовою була", — сказав чоловік.

Крім того, батько Сивака порадив журналістам звернутися до його адвоката.

"А коли ми попросили контакти цього адвоката, сказав, що, як ми їх не знаємо, то нема чого дзвонити", — йдеться у повідомленні.

У ЦПК також розповіли, що Руслан Сивак переконував їх, що такі публікації "не на часі робити. Є ж інакші справи в країні".

Нагадаємо, 8 листопада в одному з ресторанів Вінниці спалахнув скандал через російський шансон. Конфлікт переріс у бійку, в якій узяли участь військові та співробітники СБУ. За словами очевидців, у ресторані одночасно святкували День народження дві компанії: в одній із них рідні та друзі вітали військовослужбовця. Водночас, за інформацією ЗМІ, ініціатором бійки нібито був працівник Департаменту військової контррозвідки СБУ, який святкував свій день народження в ресторані. Конфлікт розпочався після того, як гості військового почули відому російську шансон-пісню "Владімірській централ", що лунала з VIP-зали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 13.11.2023 11:18