Фото: Instagram "Миная"

Бійка з російськими футболістами в Туреччині: з'явилась офіційна версія "Миная"

З'явилась офіційна позиція  ФК "Минай" стосовно бійки з російськими футболістами з ФК "Шинник" у Туреччині. Причиною сутички стала ганебна поведінка футболістів російської команди стосовно працівниці готелю та провокаційні вигуки у бік закарпатців.

Відповідна заява з'явилась на офіційній сторінці ФК "Минай" у Facebook.

Український клуб підтвердив, що у понеділок, 13 лютого, у турецькому готелі Royal Sigunas відбулася бійка за участю ФК "Минай" та представників ярославського "Шинника" з Росії. 

"Причиною сутички стала ганебна поведінка футболістів російської команди стосовно працівниці готелю та провокаційні вигуки у бік закарпатців", — йдеться у заяві "Миная".

Також закарпатський клуб спростував інформацію російських пропагандистських ЗМІ стосовно того, що футболісти "Миная" змушували співати гімн представників "Шинника" та побили гравця у ліфті. 

"Бійка дійсно відбулась, але вже на поверсі, де зупинились росіяни, й у рівних складах. Кількість постраждалих зі сторони "Шинника" лише підтверджує той факт, що росіяни своїх ще і як "бросают", — вказано у заяві.

"Минай" також вказали, що вже після закінчення сутички, коли "минайці" були в номерах, росіяни продовжили бійку між собою. 

"Тих, хто намагався зупинити сутичку, звинуватили у підтримці України. Втрутитись довелось місцевій поліції, щоб заспокоїти росіян", — додали у клубі.

Цікаво, що український клуб вимагав від організаторів відсутності у готелі російських команд.

"Перед початком зборів головною вимогою ФК "Минай" до організаторів була відсутність у готелі російських команд. Самі ж організатори стверджують, що поселити "Шинник" згодився готель. Закарпатці звертались до менеджменту Royal Seginus з вимогою виселити росіян, адже представники країни терориста не мають права тренуватись та грати у футбол за межами своєї країни", — сказано у заяві.

Нагадаємо, Українська асоціація футболу випустила сувенірний календар УАФ без Закарпатської області. Організація пояснила, що у помилці винен дизайнер календаря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 14.02.2023 14:43