Фото: ілюстративне. Джерело: krm.gov.ua

"Білі Янголи" з Донеччини розпочали тренінг для поліцейських та рятувальників Сумщини

Співробітники евакуаційної групи з Донеччини "Білі янголи" почали проводити тренінги з поліцейськими та рятувальниками Сумської області, які займаються евакуацією людей.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

"Під час чергового відрядження у регіон мав нагоду поспілкуватися із нашими експертами з евакуації — краще за них ніхто не знає усіх нюансів цієї роботи", — наголосив він.

Зазначається, що евакуаційні групи "Білі Янголи" вже майже два роки рятують життя мешканців Донецької області. Співробітники цих евакуаційних груп вивозять людей під обстрілами. Завдяки їх роботі у безпечні місця перевезено понад 7500 громадян, з яких 830 — діти.

Водночас своїм досвідом вони раніше ділилися з харківськими та херсонськими колегами. Відтепер "Білий Янгол" зʼявиться і на Сумщині. Так, фахівців евакуаційних груп навчать оперативно орієнтуватися в нестандартних ситуаціях, надавати домедичну допомогу в екстремальних умовах та застосовувати на практиці навички кризової комунікації. За словами Клименка, часто евакуація є єдиним способом зберегти життя та здоровʼя цивільного населення.

Він додає, що впродовж минулих двох тижнів з громад Сумщини, які найбільше потерпають від ворожих обстрілів, евакуйовано понад п'ять тисяч осіб.

Нагадаємо, раніше виконувач обов'язків начальника Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третяк повідомляв, що евакуація населення з Мирнограда Донецької області продовжується, проте деякі батьки переховують своїх дітей та не хочуть виїжджати до безпечніших регіонів країни. Таких громадян будуть розшукувати правоохоронці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.08.2024 06:15