Фото: Нацполіція

З Покровська почнуть примусово евакуювати дітей: оприлюднено дату

Вже з вівторка, 20 серпня, у Покровську Донецької області почнеться обов’язкова евакуація дітей та родин із дітьми. Людей вивозитимуть з міста у примусовий спосіб.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив глава Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

"По Покровську прийнято рішення — і з завтрашнього дня у Покровську діє обов’язкова евакуація у примусовий спосіб дітей, родин з дітьми. Тому що ворог наближається, якщо буде наближатися до міста, там теж буде прийнято рішення про збільшення комендантської години", — сказав він.

У соцмережах посадовець підкреслив, що розпочнеться примусова евакуація сімей з дітьми загалом із Покровської громади.

Філашкін заявив, що у регіоні досі живе понад 53 тисячі осіб, у тому числі майже чотири тисячі дітей, але останнім часом фронт підійшов занадто близько до Покровщини й на це слід реагувати належним чином.

"Тож на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС Донецької області ухвалили рішення про обов'язкову евакуацію в примусовий спосіб дітей з їх батьками або особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з міст Покровськ і Родинське, сіл Гнатівка, Даченське, Жовте, Зелене, Лисівка, Новопавлівка, Новоукраїнка, Пушкіне, Ріг, Сухий Яр, Троянда і Чунишине", — додав Вадим Філашкін.

Нагадаємо, лише за 6 серпня з небезпечних територій Донецької області виїхали вже 372 сім’ї з 481 дитиною. Таким чином тривала евакуація дітей з 28 населених пунктів регіону.

Раніше повідомлялось, що в Україні батьків, які відмовляються від евакуації своїх дітей з прифронтових територій, можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2024 14:59