Фото ілюстративне. Джерело: Нацполіція

На Донеччині триває евакуація дітей з 28 населених пунктів: скількох уже вивезли

За минулу добу з небезпечних територій Донецької області виїхали вже 372 сім’ї з 481 дитиною. Таким чином триває евакуація дітей з 28 населених пунктів регіону.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"До евакуації з Лиманської, Іллінівської, Мирноградської, Гродівської, Новогродівської, Селидівської та Курахівської територіальних громад залучені 20 евакуаційних груп поліції та ДСНС", — йдеться в повідомленні.

У МВС України уточнили, що таку роботу проводять "Білі янголи", парамедики поліції спільно з працівниками ДСНС, евакуаційні групи "Фенікс", патрульні та представники військових адміністрацій.

Правоохоронці зазначили, що виїзд дітей відбувається винятково на броньованому транспорті із забезпеченням спеціального захисту — шоломів і бронежилетів.

"Евакуація дітей відбувається виключно за згодою батьків або інших законних представників і за супроводження хоча б одного з батьків (це право можна передати іншому родичу чи органам опіки). Упродовж минулої доби з небезпечних територій виїхали 372 сім’ї з 481 дитиною. Загалом підлягають евакуації 2 462 сім'ї з 3 903 дітьми", — підсумували в Міністерстві внутрішніх справ України.

Евакуація дітей на Донеччині

Інфографіка: МВС України

Нагадаємо, що 13 липня правоохоронці спільно з військовими у Харківській області евакуювали трьох дітей, яких батьки умисно переховували від евакуації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.08.2024 16:26