Фото ілюстративне. Джерело: Нацполіція

Правоохоронці розшукуватимуть батьків, які переховують дітей від евакуації з Мирнограда

Евакуація населення з Мирнограда Донецької області продовжується, проте деякі батьки переховують своїх дітей та не хочуть виїжджати до безпечніших регіонів країни. Таких громадян будуть розшукувати правоохоронці.

Про це повідомив виконувач обов'язків начальника Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третяк, пише "Радіо Свобода".

"Є в нас випадки, коли батьки ховають дітей. Сьогодні в нас нарада з поліцією буде — як ми будемо працювати з такими людьми, як ми будемо розшукувати таких батьків, які ховають дітей і кажуть неправдиву інформацію, що діти давно виїхали", — наголосив він.

Третяк наголосив, що правоохоронці будуть проводити посилені побудинкові обходи, особливо в тих районах міста, які зазнають щоденних ударів. Зазначимо, що наразі лінія бойового зіткнення розташована менш ніж за п’ять кілометрів від Мирнограда. За даними місцевої влади, у місті залишається приблизно 16 тисяч людей.

"Сподіваюся, що до кінця тижня вже буде менш ніж десять тисяч, але я не можу казати про це впевнено. Ми ж не можемо силоміць вивозити людей", — додав Третяк.

Водночас посадовець закликає місцеве населення евакуюватися якомога швидше, оскільки далі ситуація буде лише погіршуватися. Зокрема, Третяк застеріг людей, які залишаться в місті. За його словами, на них чекає життя під постійними обстрілами, можливо, що без води й світла.

"Я звертаюсь до мешканців Мирнограда і Мирноградської громади: не чекайте. Краще не буде", — зазначив він.

Нагадаємо, раніше очільник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін повідомляв, що з вівторка, 20 серпня, у Покровську Донецької області почнеться обов’язкова евакуація дітей та родин із дітьми. Людей вивозитимуть з міста у примусовий спосіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2024 12:51