Фото: сайт Офісу президента України

Білий дім зробив заяву щодо допомоги Україні у 2023 році

09 СІЧНЯ 2023 22:59

Білий дім не очікує цього року будь-якого скорочення коштів, закладених у бюджеті CША на допомогу Україні. Зокрема, йдеться й про військову допомогу.

Про це пише TrueUA з посиланням на Білий дім.

"Минулого року ми запросили в рамках об'єднаного законопроекту 37 млрд доларів, оскільки думали, що стільки нам буде потрібно до кінця фінансового року. Конгрес фактично збільшив цю суму до 45 млрд доларів. Це ті кошти, які були асигновані. Це ті кошти, які ми починаємо виділяти. І я не передбачаю того, щоб ці гроші у нас забрали", – сказав радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, відповідаючи на запитання про те, чи можуть республіканці у Конгресі обмежити надання допомоги Україні.

Він додав, що адміністрація США "точно має ресурси для підтримки України протягом усього або майже всього 2023 року як шляхом надання допомоги у сфері безпеки, якої вона потребує, так і шляхом надання економічної, гуманітарної допомоги та сприяння у сфері енергетики".

Нагадаємо, 6 січня Білий дім повідомив про виділення Україні чергового пакета оборонної допомоги на 3 мільярди доларів. Відомо, що до нього увійдуть бойові машини піхоти, самохідні артилерійські установки та машини із захистом від мін і засідок.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Світ, 09.01.2023 22:59