Білорусь дала пояснення свого голосу проти резолюції щодо Криму

21 ГРУДНЯ 2017 13:32

У МЗС Білорусі дали офіційне пояснення, чому країна в Генасамблеї ООН проголосувала проти української резолюції стосовно порушення прав людини в окупованому Криму, повідомляє TrueUA.

Уряд Білорусі заявив, що голос «проти» зумовлений тим, що їхня країна «завжди» несхвально голосує щодо будь-яких резолюцій країн. «Це наша принципова позиція. Ми на власному досвіді знаємо, що таке спроби штучної політизації, роздування проблем, яких в реальності немає в суспільстві і державі. Більш того, ми вважаємо, що Генеральна асамблея ООН – не місце для обговорення і прийняття подібних документів країн», – наголосив речник МЗС Білорусі Андрій Шупляк.

Крім того, Шупляк заявив, що голосування Білорусі проти вищезазначеного проекту не є проявом бездушності Мінська. «Без наполегливого пошуку шляхів і можливостей до зближення позицій, за рамками обвинувальних резолюцій, вирішення наявних проблем не знайти», – зазначив речник.

Нагадаємо, що 19 грудня, в Генеральній Асамблеї ООН відбулось голосування щодо українського проекту резолюції стосовно прав людини в окупованому Криму. За результами голосування, 70 країн підтримали резолюцію, 26 - проголосували проти.

Політика, 21.12.2017 13:32