Фото: соцмережі

Білорусь планує налагоджувати бізнес на окупованих українських територіях, — Центр нацспротиву

Республіка Білорусь продовжує ворожу політику стосовно України й готується інтегрувати свій бізнес на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, влітку в одному з російських міст заплановано відкриття консульства, яке буде обслуговувати мешканців тимчасово окупованих територій (ТОТ).

Про це пише Центр національного спротиву (ЦНС).

"До 1 липня Білорусь планує відкрити консульство у Ростові, яке буду фактично обслуговувати мешканців ТОТ й допомагати білоруському бізнесу налагоджувати зв’язки з захопленими Росією регіонами", йдеться у повідомленні. 

Центр національного спротиву зауважує, що у такий спосіб сусідня держава фактично вкотре підтримала окупацію суверенної країни й порушила міжнародне право. 

 білорусь інтегрує бізнес на окупованих територіях

Джерело: Центр нацспротиву

Нагадаємо, раніше повідомлялось про те, що росіяни намагаються набрати студентів до своїх псевдоуніверситетів на ТОТ. У ЦНС додали, що більшість викладачів вищих закладів освіти залишила регіон, але, залучившись підтримкою низки маргіналів і набравши команду людей без фаху, окупанти розпочали видавати "дипломи" кожному охочому. Зазначається, що студенти поступають без вступних іспитів, а "освіта" пропонується на безкоштовній основі. Проте навіть із такими умовами "вищі навчальні заклади" напівпорожні, адже молодь залишає регіони, які росіяни прирекли на виживання

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.01.2024 01:15