Фото ілюстративне зі соцмереж

"Дипломи" кожному охочому: на окупованих територіях змушують навчатися у псевдоуніверситетах

Росіяни намагаються набрати студентів до своїх псевдоуніверситетів на окупованих територіях України. Та готові видавати "дипломи" кожному охочому.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

"На тимчасово окупованих територіях росіяни створили фейкові "вищі навчальні заклади" на базі захоплених приміщень українських університетів", — йдеться в повідомленні.

У Центрі нацспротиву додали, що більшість викладачів вищих закладів освіти залишила регіон, але, залучившись підтримкою низки маргіналів і набравши команду людей без фаху, окупанти розпочали видавати "дипломи" кожному охочому.

"Студенти поступають без вступних іспитів, а "освіта", звичайно, безкоштовна, адже платити за це ніхто не буде. Проте навіть із такими умовами "вищі навчальні заклади" напівпорожні, адже молодь залишає регіони, які росіяни прирекли на виживання", — наголосили в Центрі національного спротиву.

Там також оприлюднили інформацію про те, що окупаційні адміністрації вже повідомили: і наступного року "навчання" буде без іспитів і безоплатним. Таким чином рашисти намагаються набрати людей до своїх псевдоуніверситетів.

Джерело: Центр нацспротиву

Джерело: Центр нацспротиву

Нагадаємо, що російські загарбники вигадали новий метод примусової паспортизації та контролю за місцевим населенням на тимчасово окупованих територіях. Вони планують ввести обов’язкову верифікацію з паспортом користувачів інтернету.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.01.2024 16:59