Фото: Олександр Лукашенко / росЗМІ

Білорусь планує відмовитися від заборони на розміщення ядерної зброї, — Нацспротив

Республіка Білорусь готує нову військову доктрину, яка передбачатиме тиск на країни Заходу в інтересах Російської Федерації. Сусідня держава хоче відмовитись від заборони на розміщення ядерної зброї.

Про це повідомляє Центр національно спротиву.

За повідомленнями місцевих, у Білорусі завершується підготовка проектів концепції національної безпеки та воєнної доктрини. Оновлені документи не містять положень щодо заборони розміщення ядерної зброї на території республіки.

Таким чином, Олександр Лукашенко матиме формальну можливість приєднатися до ядерного шантажу країн Заходу, який здійснює РФ. 

"Затвердження доктрини планується в річницю трагедії на ЧАЕС, під час засідання "всебілоруських народних зборів" 24-25 квітня 2024 року", — йдеться у повідомленні Спротиву.

У ЦНС додали, що це і є "стабільність правління диктатора", коли твоя країна з часом стає окупованою і її послідовно втягують в війну.

Як відомо, наприкінці травня 2023 року міністри оборони Росії та Білорусі домовилися про розміщення російської ядерної зброї на білоруській території. Також країна-агресор передала білоруським військовим комплекси "Іскандер-М", здатні запускати ракети з ядерним зарядом.

Наприкінці грудня 2023 року диктатор Олександр Лукашенко заявив про те, що Білорусь уже отримала всю ядерну зброю, яку обіцяла їй передати Росія.

Нагадаємо, в міноборони Білорусі розповідали 15 січня, що білоруські військові вирушили на навчання до Росії, де перейматимуть досвід російських окупантів у війні проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.03.2024 20:21