Фото ілюстративне. Джерело: Rheinmetall

Більше снарядів, ніж за весь минулий рік: Камишін розповів, скільки боєприпасів виготовляє Україна

Україна у червні цього року виробила більше мінометних та артилерійських снарядів, ніж за весь минулий рік. Київ поспішає налагодити власне виробництво боєприпасів, щоб не бути повністю залежним від поставок військової допомоги від союзників.

Про це міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив в інтерв’ю Bloomberg. 

Урядовець відмовився уточнити, наскільки більше снарядів було вироблено в червні, ніж за 2022 рік. Журналісти зазначають, що постачання зброї в Україну з США та від їхніх союзників досі було основним напрямком у війні, але Україна прагне змінити ситуацію. Видання зазначає, що зараз українське виробництво боєприпасів нарощує темпи. Українські протитанкові комплекси "Стугна-П" також почали швидше вироблятися. Наступним пріоритетом є нарощування виробництва танків і бронемашин, але, за словами міністра, це може статися через 3-6 місяців.

"Я б не сказав, що ми такі великі молодці, що змогли збільшити виробництво боєприпасів за три місяці. У 2022 році ми виробили так мало. Ми повинні бути амбітними, тому що у нас немає вибору. Моя мета — зробити Україну арсеналом вільного світу", — зазначив він.

Нагадаємо, в Україні виготовлятимуть безпілотники Bayraktar TB2 та Akıncı. Турецька компанія Baykar отримала ліцензійні дозволи від влади. У компанії розраховують розпочати виробництво в Україні у 2025 році. У 2019 році Baykar заснувала в Україні ТОВ "Авіа Венчурс" з метою відкрити два заводи в Україні. Загальний обсяг запланованих інвестицій у підприємство становить 95,5 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.07.2023 20:30