Фото: Офіс президента

Блінкен й новий голова МЗС Британії обговорили спільну військову допомогу Україні

Очільник Держдепартаменту Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен та новий міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон провели переговори. Лідери, зокрема, обговорили спільну військову допомогу Україні.

Про це повідомляє прес-служба Держдепартаменту США.

"Держсекретар Блінкен та міністр Кемерон акцентували на безперервності особливих відносин США та Британії та їх важливість для регіональної та глобальної безпеки", — йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що дипломати обговорили конфлікт між Ізраїлем та ХАМАС, у тому числі зусилля щодо збільшення доставки гуманітарної допомоги цивільному населенню у Секторі Газа.

"Вони також обговорили спільну роботу, щоб допомогти Україні перемогти агресивну війну Росії", — зазначили у Держдепартаменті США.

Нагадаємо, 13 листопада українська делегація на чолі з першою віце-прем'єр-міністеркою – міністеркою економіки Юлією Свириденко та керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком зустрілися із державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном. Говорили про пріоритетні потреби Сил оборони України. 

Додамо, 7 листопада американські посадовці закликали Конгрес затвердити чергову бюджетну підтримку для України. Йдеться про 11,8 мільярда доларів. Топпосадовці адміністрації Джо Байдена пояснюють, що пряма бюджетна підтримка України нерозривно пов'язана з її успіхами на полі бою. Вона допоможе забезпечити функціонування уряду та економіки та дозволить Україні зосередити свої ресурси на обороні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.11.2023 08:59