Фото: Ентоні Блінкен / скріншот

Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Києва

У середу зранку, 6 вересня, державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен з офіційним візитом прибув до столиці України.

Про це повідомляє "Європейська правда". Про те, що Ентоні Блінкен вже перебуває у Києві, стало відомо лише вранці 6 вересня.

У мережі повідомляють, що у центрі столиці перекрили рух транспорту.

Раніше у Держдепартаменті не підтвердили повідомлення засобів масової інформації щодо можливого візиту Києва держсекретаря США.

Візити Блінкена в Україну

Американський урядовець вже двічі приїздив до України за час повномасштабного вторгнення Російської Федерації. У квітні 2022 року він відвідав Київ разом з очільником Пентагону Ллойдом Остіном. Тоді під час зустрічі обговорювалося питання постачання необхідного Україні сучасного озброєнні та нової військової допомоги з боку США.

Вдруге Блінкен приїхав до української столиці майже рік тому, 8 вересня. Тоді посадовець  відвідав місто Ірпінь на Київщині, де особисто побачив спалені автомобілі, сліди від обстрілів, зруйновані житлові будинки та інфраструктуру — наслідки військової агресії Росії проти України.

Нагадаємо, 24 серпня держсекретар США Ентоні Блінкен привітав українців з Днем Незалежності країни. Блінкен наголосив, що 24 серпня — це "свідчення незалежності, суверенітету та демократії України, день гордості за її силу та стійкість", а також день "вшанування української спадщини та культури".

Також раніше Блінкен наголошував, що вторгнення Росії до України у вже "обернулося стратегічним провалом" для російського президента Володимира Путіна. Продовжувати агресію марно. За його словами, українці за допомогою власних зусиль та ресурсів союзників змогли відстояти суверенітет, територіальну цілісність, незалежність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 06.09.2023 09:15