Фото: Twitter Ентоні Блінкена

Підтримає контрнаступ: Блінкен пояснив важливість нового пакету допомоги від США

У вівторок, 27 червня, Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України. Він підтримає контрнаступальні операції ЗСУ.

Таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен.

"Цей пакет допомоги у сфері безпеки підтримуватиме поточні контрнаступальні операції України за допомогою обладнання, безпосередньо адаптованого для потреб України на полі бою сьогодні", — заявив він.

Блінкен також наголосив, що пакет допомоги включає "необхідні ресурси для підвищення живучості українських сил на полі бою, допомогти їм повернути суверенну територію України та захистити своїх громадян".

"Росія розпочала цю неспровоковану війну проти України. Росія може покінчити з цим у будь-який момент, вивівши свої війська з України та припинивши свої жорстокі напади на міста та населення України. Поки Росія цього не зробить, Сполучені Штати, наші союзники та партнери будуть стояти разом з Україною стільки, скільки буде потрібно", — додав держсекретар США.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки оголосили про чергову військову допомогу для України. Це вже 41-й пакет союзників від початку повномасштабного російського вторгнення Російської Федерації.

У понеділок, 26 червня, Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про збільшення на 3,5 млрд євро Європейського фонду миру. Через цей фонд, зокрема, виділяється військова допомога Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.06.2023 22:58