Фото: Ентоні Блінкен. Джерело – Офіс президента України

Блінкен відзначив значний прогрес України на шляху до інтеграції в НАТО

На думку державного секретаря США Ентоні Блінкена, Україна досягає прогресу на багатьох фронтах у процесі інтеграції в НАТО. Це, зокрема, стосується сфери безпеки та оборони, а також боротьби з корупцією. 

Таку заяву Блінкен зробив під час брифінгу. Він наголосив, що цей прогрес свідчить про виконання рекомендацій союзників для наближення України до стандартів Альянсу.

"Впродовж останніх місяців Україна досягла значного прогресу, відтіснивши російський флот в Чорному морі, відкривши шляхи для транспортування зерна по світу", — заявив Блінкен.

За його словами, Київ залучає дедалі більше приватних інвестицій та мужньо тримає позиції на фронті. Також українська влада досягає успіху у сферах врядування та безпеки, збільшення потенціалу для антикорупційних установ та посилення прозорості й підзвітності щодо наданої військової допомоги. Блінкен підкреслив, що це було одним із фокусів уваги зустрічі посадовців країн НАТО в Брюсселі.

"Я думаю, цей прогрес свідчить про те, що Україна сприймає наші рекомендації, рекомендації всіх союзників, та серйозно виконує важку роботу, щоб відповідати високим стандартам НАТО", — сказав держсекретар США.

Блінкен вкотре запевнив, що майбутнє України — в НАТО.

"Зараз наша мета — створити міст до повноправного членства, запропонувавши додаткову підтримку та кращу взаємодію в умовах, коли Україна проводить реформи, необхідні для приєднання до Альянсу", — резюмував держсекретар США Ентоні Блінкен.

Варто зазначити, що на майбутньому саміті НАТО, який відбудеться 9-11 липня у Вашингтоні, може обговорюватись розробка "дорожньої карти" вступу України до Альянсу. Сполучені Штати Америки розраховують на такий хід подій.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що Україна у майбутньому повинна стати членом Північноатлантичного альянсу. Проте це має відбутися після завершення війни з Росією.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що повідомив Україна стане членом Альянсу, але спочатку повинна провести реформи. Які саме — визначать країни-члени Альянсу. Генсек також зазначив, що наразі рано стверджувати, яке саме рішення ухвалять на Вашингтонському саміті щодо України.

Своєю чергою віце-прем'єр Ольга Стефанішина наголосила, що інтеграцію України до Північноатлантичного альянсу блокують Сполучені Штати Америки та Німеччина. Ці держави не дають розвиватися діалогу щодо членства нашої країни в НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.04.2024 22:55