Фото: Ентоні Блінкен. Джерело – Офіс президента України

Блінкен зробив тривожну заяву про війну в Україні

На думку держсекратаря США Ентоні Блінкена, Україна перебуває в "критичному моменті" у війні з Росією і терміново потребує більшої підтримки Заходу.

Про це американський посадовець заявив 2 квітня, обговорюючи тупикову ситуацію в Конгресі з багатомільярдного доларового пакету для Києва, пише Reuters.

"Необхідно забезпечити українців тим, що їм, як і раніше, необхідно для самозахисту, особливо коли йдеться про боєприпаси та засоби протиповітряної оборони", — заявив Блінкен журналістам під час візиту до Франції.

Він наголосив, що це ще одна причина, через яку запит на додатковий бюджет, який президент Джо Байден звернувся до Конгресу, має бути виконаний якнайшвидше.

Байден закликав контрольовану республіканцями Палату представників США схвалити пакет військової та фінансової допомоги, але спікер палати Майк Джонсон кілька місяців відкладав це питання, посилаючись на внутрішні пріоритети. Президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо Україна не отримає допомоги, його військам доведеться відступати "маленькими кроками".

Блінкен та міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню раніше відвідали завод, де виробник зброї Nexter виробляє гармати Caesar. Лекорню повідомив, що Nexter працює над виробництвом 12 гармат Caesar на місяць, порівняно з шістьма на цей час.

Президент Франції Еммануель Макрон в останні тижні зайняв агресивнішу позицію щодо Росії на тлі побоювань, що Україна втрачає позиції у війні, особливо в міру того, як підтримка США слабшає.

Раніше з’являлася інформація, що в Палаті представників Сполучених Штатів Америки демократи готують спробу обійти спікера-республіканця Майка Джонсона, щоби домогтися якомога швидшого ухвалення допомоги Україні.

Також 20 березня радник президента США Джейк Салліван приїхав до Києва з неоголошеним візитом. Він запевнив, що Конгрес проголосує допомогу Україні на 60 мільярдів доларів.

Вже 23 березня президент США Джо Байден підписав схвалений Сенатом законопроект про фінансування уряду на 1,2 трильйона доларів. Глава Білого дому також закликав Палату представників погодити проект закону щодо підтримки для України, Ізраїлю і Тайваню.

Нагадаємо, що 13 березня президент України Володимир Зеленський подякував Сполученим Штатам Америки за рішення про виділення пакета військової допомоги для нашої країни на 300 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.04.2024 16:45