Фото: соцмережі

"З нас роблять безхребетних дурнів": блогерка з Одеси, що втекла до РФ, заявила про "утиски" російськомовних в Україні

Блогерка Руслана Броннікова, яка працювала візажисткою в Одесі, а після початку повномасштабної війни виїхала разом із чоловіком до Росії, заявила про утиски російськомовних в Україні.

Скандальні заяви блогерка оприлюднила у соцмережі Instagram.

Скандал розгорівся після того, як блогерка отримала штраф у 5 тис. грн за те, що будучи фізичною особою-підприємцем, вела і продовжує вести свою сторінку в Instagram російською мовою, що суперечить українському законодавству.

Про те, що блогерка веде сторінку російською мовою, хтось із її підписників повідомив мовному омбудсмену Тарасу Креміню. Після цього їй виписали штраф. 

Звичайно ж Броннівкову це обурило. Вона назвала Україну нацистською країною, а людину, яка повідомила про порушення, — "щуром, що написав донос".

Блогерка  поскаржилася на те, що українців силоміць змушують спілкуватися державною мовою. На її думку, людей в Україні залякують, а чоловіків начебто змушують воювати "за американські гроші".

Броннікова неодноразово демонструвала відверто проросійську позицію. Революцію Гідності вона називала "мітингом та зміною влади", критикувала Європу, підтримувала окупацію Росією українського Криму та Донбасу. При цьому довгий час дівчина все одно жила в Одесі, де успішно вела свій бізнес.

Штрафи за порушення мовного закону вона назвала "схемою заробітку депутатів з обдирування звичайного населення" і "нацизмом упереміш зі злодіями". Після цього Броннікова повторила одну з головних тез російської пропаганди.

"Я одеситка, що говорить російською. У нас завжди були російськомовні міста на Півдні. А з нас просто роблять безхребетних дурнів", — написала вона.

В результаті вона вирішила закрити ФОП в Україні, оскільки переходити на українську мову в блозі вона не планує.

Нагадаємо, 3 березня в Одесі в одному з готелів стався мовний скандал. Клієнтка висміяла персонал за українську мову і назвала працівниць "колхозом".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.03.2023 08:39