Геннадій Боголюбов. Джерело: forbes.ua

Боголюбов незаконно покинув Україну за паспортом 67-річного жителя Волині, — ЗМІ

У ніч на 24 червня колишній співвласник "ПриватБанку" Геннадій Боголюбов покинув Україну за паспортом 67-річного жителя Волинської області.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на дані слідства.

Бізнесмен Боголюбов виїхав по паспорту 67-річного Миколи Купріяновича Сюмака, якого вдалося знайти журналістам. За словами Сюмака, він загубив закордонний паспорт ще навесні 2022 року, а з 24 червня 2024 року він не покидав Україну і наразі перебуває вдома.

Як зазначають джерела у правоохоронних органах, представники ДПСУ не отримували від міграційної служби інформації про недійсність паспорта, який був втрачений Сюмаком.

Як раніше повідомили у ДБР, що "слідство за сприяння керівництва Держприкордонслужби встановило, що бізнесмен у супроводі свого близького родича виїхав 24 червня 2024 року потягом "Київ — Хелм", хоча відповідно до українських баз даних він кордон не перетинав".

Геннадій Боголюбов покинув Україну за чужим паспортом

Скріншот з сайту УП

За версією слідства, 46-річний прикордонник Володимир Макаренко, який був начальником групи інспекторів прикордонної служби "Ягодин", допоміг Боголюбову перетнути кордон у незаконний спосіб із чужим паспортом. Наразі він отримав підозру.

Сам Боголюбов стверджує, що виїхав з України за власним паспортом і у держави взагалі немає жодних підстав не випускати його з країни.

"При цьому Боголюбов відкинув версію, що з виїздами йому допомагала дружина Еміне Джапарова. Боголюбов переконує, що за кордон виїжджав провідати літню матір та для роботи з адвокатами в Лондоні. Цього разу, за словами олігарха, він збирався повернутись у країну за два тижні, але після звинувачень у незаконному перетині кордону наразі "думає над цим", — йдеться у повідомленні УП.

Як зазначає джерело, Боголюбов з Джапаровою нібито планували переїзд до Відня для постійного проживання від початку 2024 року — одразу після призначення його дружини на посаду постійного представника України в міжнародних організаціях. Проте МЗС так і не видало відповідний указ, а за годину до публікації матеріалу співрозмовник видання у міністерстві повідомив, що указ про призначення Еміне Джапарової до Відня було скасовано.

Що відомо про Геннадія Боголюбова

Геннадій Боголюбов — український підприємець та мільярдер. Співзасновник і співвласник групи "Приват". Бізнесмену 62 роки та не підлягає мобілізації й забороні на виїзд через це.

Після націоналізації "ПриватБанку" Геннадій Боголюбов разом з Ігорем Коломойським став об'єктом численних юридичних розслідувань, пов'язаних з виведенням коштів з банку та іншими фінансовими махінаціями.

Нагадаємо, що на початку квітня Верховний Суд задовольнив касаційні скарги Кабміну та "ПриватБанку". Він не дозволив компаніям, пов’язаним з родиною Суркісів, стягнути з держбанку 350 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.07.2024 00:02