Фото ілюстративне з відкритих джерел

Бої на лівому березі Дніпра: британська розвідка розповіла про ситуацію навколо села Кринки

На Півдні України тривають бої навколо села Кринки. Там українські морські піхотинці утримують плацдарм на східному березі Дніпра.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"Сухопутні бої характеризуються заплутаними боями піхоти та перестрілкою артилерії в складній лісистій місцевості", — йдеться в повідомленні.

Британські розвідники визначили, що особливо ефективно Україна застосувала малі ударні безпілотні літальні апарати, тоді як військово-повітряні сили Росії здійснюють значну кількість бойових вильотів на підтримку військ на передовій, здебільшого випускаючи боєприпаси з-за меж досяжності української протиповітряної оборони.

Експерти зробили висновок, що бої навколо Кринок мають менший масштаб, ніж деякі великі битви війни, але російські лідери вважатимуть їх невдалими для себе.

"Росія відійшла із західного берега Дніпра рік тому, майже напевно прагнучи втримати українські сили протилежному боці річки, зберегти спокій у цьому секторі та звільнити російські сили в інших місцях", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

 

Війна, 22.11.2023 13:29