Бої на околиці Тріполі: росте число загиблих

23 КВІТНЯ 2019 10:36

На околицях Тріполі тривають позиційні бої між силами уряду національної згоди Фаїза Сараджа і наступаючої Лівійської національної армії Халіфи Хафтара, які звинувачують один одного в безладних обстрілів, в тому числі житлових районів.

Згідно з останніми даними лівійського відділення Всесвітньої організації охорони здоров'я, жертвами конфлікту, що почався на початку місяця, стали 254 людей, більше 1,2 тис. отримали поранення різного ступеня тяжкості, повідомляє Euro News.

Більше 32 тис. людей були змушені покинути свої будинки в околицях лівійської столиці з 4 квітня через бойові дій в районі Тріполі. Про це в понеділок повідомило лівійське відділення Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

У самому Тріполі прихильники прем'єр-міністра Сараджа провели маніфестацію протесту проти дій фельдмаршала Хафтара. Маніфестанти також несли гасла проти президента Єгипту Абдель-Фаттаха ас-Сісі, якого вони звинувачують в підтримці Хафтара.

У понеділок сам Фаїз Сарадж в інтерв'ю газеті «Монд» розкритикував президента Франції Еммануеля Макрона за недостатню підтримку його уряду.

Світ, 23.04.2019 10:36