Фото: konkurent.ua

Бої за Авдіївку: аналітики назвали проблеми росіян під час атак на місто

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) заявили, що російські окупанти під час атак на Авдіївку Донецької області стикаються з низкою серйозних проблем.

Про це йдеться у звіті ISW.

Зокрема, російські джерела стверджують, що українські оборонні укріплення становлять значну перешкоду для російського просування навколо Авдіївки.

Росіяни вказували і на те, що російські проблеми з медичним забезпеченням теж перешкоджають російському просуванню в районі Авдіївки. Зокрема, в окупованій Горлівці та Донецьку біля Авдіївки не вистачає хірургів і закликали російських лікарів "їхати на фронт".

Крім того, ISW спостерігає, що російські війська використовують більшу, ніж зазвичай, кількість бронетехніки в поточних операціях.

Тим часом за спостереженням фахівців, російський інформаційний простір залишається розділеним щодо перспектив російських успіхів під Авдіївкою та поточних можливостей України.

Аналітики наголосили, що українські сили продовжили контрнаступальні операції на Сході та Півдні України 14 жовтня і просунулися на захід від Донецька.

Нагадаємо, начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш заявив, що поблизу Авдіївки Донецької області тривають запеклі бої, окупанти не зупиняють штурми. Рашисти мають намір оточити місто.

Водночас за даними Інституту вивчення війни минулої доби російські війська продовжували наступальні операції в районі Авдіївки. Проте всі ворожі спроби атакувати Збройні сили України провалилися.

Додамо, начальник міської військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш заявляв, що російські загарбники намагаються "скувати" українські сили на Авдіївському напрямку. Крім того, окупанти встановили чергову дату виходу на адміністративні кордони Донецької області — 31 грудня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.10.2023 07:12