Фото ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

Бойова робота: Повітряні сили показали, як збивали "шахеди" цієї ночі (відео)

У ніч на четвер, 5 жовтня, під час атаки ворожих "шахедів" Повітряні сили України використовували зенітно-ракетний комплекс С-125. За його допомогою успішно збивали непроханих рашистських гостей.

Відповідне відео опублікував командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

"24 з 29! Дякую підрозділам повітряного командування "Південь" та усім, хто долучився до відбиття нічної атаки ударних БпЛА 5 жовтня 2023 року! На відео — бойова робота ЗРК С-125", — написав він у соціальних мережах.

Особливості нічної атаки 5 жовтня

Раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів, що під час нічної атаки 5 жовтня ворожі безпілотники летіли парами. Загалом ворог випустив 29 дронів.

За його словами, "шахеди" летять фактично з тих самих локацій, звідки запускають їх зазвичай. Це Чауда, Приморсько-Ахтарськ. Він наголосив, що окупанти цієї ночі тактику обстрілів не змінювали. Проте "шахеди" запускали групами, а інші дрони летіли парами.

Нагадаємо, у ніч на 5 жовтня російські загарбники випустили по України 29 дронів-камікадзе типу Shahed. Сили та засоби Повітряних сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищили 24 Shahed-131/136 у межах Одеської, Миколаївської та Кіровоградської областей.

Додамо, вночі 3 жовтня Росія атакувала Україну 31 дронами-камікадзе та крилатою ракетою "Іскандер-К". У південних та східних областях працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні війська, винищувальна авіація, підрозділи мобільних вогневих груп. Усього силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони України, знищено тридцять повітряних цілей — 29 "шахедів" та одну ракету.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2023 15:49