Фото: mediacenter.org.ua

Летіли парами: військові розповіли особливості нічної атаки дронів на Україну

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів, що під час нічної атаки 5 жовтня ворожі безпілотники летіли парами. Загалом ворог випустив 29 дронів.

Відповідну заяву Ігнат зробив в ефірі телемарафону.

"На жаль, типові ночі у нас, типові удари. "Шахеди" летять фактично з тих самих локацій звідки запускають їх. Це Чауда, Приморсько-Ахтарськ. Сьогодні ж, як і попередній раз, була Чауда", — сказав він.

Він наголосив, що окупанти цієї ночі тактику обстрілів не змінювали. Проте "шахеди" запускали групами, а дрони летіли парами. 

"Можна уявити, що по одному-двох вони рухалися. Зокрема вони рухалися у бік Миколаївської області, Очакова, далі пішли на північ. Ну і біля Кропивницького крутилися і власне знищувалися протиповітряною обороною по цьому напрямку", — додав Ігнат.

Нагадаємо, у ніч на 5 жовтня російські загарбники випустили по України 29 дронів-камікадзе типу ShahedСилами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 24 Shahed-131/136 у межах Одеської, Миколаївської та Кіровоградської областей.

Додамо, вночі 3 жовтня Росія атакувала Україну 31 дронами-камікадзе та крилатою ракетою "Іскандер-К". У південних та східних областях працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні війська, винищувальна авіація, підрозділи мобільних вогневих груп. Усього силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони України, знищено тридцять повітряних цілей — 29 "шахедів" та одну ракету.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2023 12:15