Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Бойова робота зенітників: як українські військові цієї ночі "шахеди" збивали (відео)

У ніч на вівторок, 10-го жовтня, російські окупанти атакували південну частину України 36-ма ударними безпілотниками типу Shahed. 27 із них збили сили та засоби української протиповітряної оборони.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук опублікував відповідне відео з роботою української ППО на Одещині та Миколаївщині.

На ньому видно, як українські зенітні ракетні підрозділи збивають російські безпілотники Shahed під час нічної атаки по південних регіонах.

"Бойова робота зенітних ракетних підрозділів повітряного командування "Південь" в Одеській та Миколаївській областях у ніч на 10 жовтня 2023 року!" — написав Олещук.

Він також подякував українським бійцям за гідний результат.

Дрони домінуватимуть над ракетами: військові зробили прогноз майбутніх атак на Україну

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат прогнозує, що найближчим часом ударні безпілотники переважатимуть над ракетами в російських атаках по території України.

"Ми розуміємо, що загроза безпілотників зростатиме, їх стає більше — і, відповідно, потрібно більше засобів, які будуть раціонально використовуватися проти цих БПЛА. Є всі ознаки того, що будуть саме ударні безпілотники більше домінувати в атаках. Тому і нам потрібно робити висновки та готуватися до цього", — казав Ігнат.

Посадовець додавав, що у зв'язку з цим Україні необхідно збільшувати кількість систем протиповітряної оборони. За словами Ігната, кількість засобів ППО Україна може збільшувати тільки завдяки західним партнерам, тому триває постійна робота з союзниками у форматі "Рамштайн".

"Пропорційність буде зберігатися, коли ми отримуватимемо пропорційно засоби. Розумієте, скільки засобів ураження Україна витрачає на ракети, БПЛА розвідувального типу й ударні БПЛА. Якщо ворог збільшуватиме кількість ударних дронів, безумовно, нам потрібно збільшувати кількість засобів", — наголошував речник Повітряних сил.

Нагадаємо, що вночі 10 жовтня загрозу через ударні безпілотники оголошували в Одеській, Миколаївській областях, а також у Кривому Розі Дніпропетровської області. Ворог випускав дрони з мису Чауда (тимчасово окупована територія Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2023 14:59