Фото: скріншот з відео

Бойові дії в Судані: МЗС застерегло українців

Міністерство закордонних справ не рекомендує громадянам України поїздки до Судану. Там розпочалися бойові дії в столиці країни Хартумі.

Про це йдеться у заяві на сайті МЗС України.

У відомстві рекомендують українцям у Судані також повідомити свої дані посольству України в Єгипті: +20 100 00 396 48 або на емейл: emb_eg@mfa.gov.ua, або почесному консульству України в Хартумі: +249 91 230 2520.

"У зв‘язку із загостренням безпекової ситуації в столиці Республіки Судан місті Хартум рекомендуємо громадянам України наразі утриматися від поїздок до цієї країни, а тим, хто там перебуває — уникати відвідання районів біля аеропортів, військових баз та урядового кварталу, залишатися в місцях свого проживання", — йдеться у заяві. 

Для отримання допомоги у разі загрози життю або здоров‘ю, виникнення інших обставин, що вимагають негайного консульського реагування, українцям також можна звертатися на "гарячу лінію" МЗС України: +380442381588 або на емейл: cons_or@mfa.gov.ua.

Нагадаємо, у суботу, 15 квітня, у столиці Судану Хартумі розгорнулися бойові дії між армією та воєнізованими силами швидкої підтримки (RSF). В місті чути вибухи та стрілянину, повідомляють про загиблих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим
Світ, 15.04.2023 16:36