Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Бойовики ХАМАСу та "Ісламського джихаду" перед нападом на Ізраїль пройшли підготовку в Ірані, — ЗМІ

Сотні бойовиків палестинських терористичних угруповань із Сектора Гази пройшли спеціальну підготовку в Ірані незадовго до нападу на Ізраїль. Йдеться про навчання, яке відбулося у вересні поточного року.

Про це інформує The Wall Street Journal.

Видання у своєму твердженні посилається на джерела, знайомі із даними розвідки. Вони заявляють, що близько півтисячі бойовиків ХАМАСу та "Ісламського джихаду" у вересні брали участь у військових навчаннях в Ірані.

Навчаннями керували офіцери підрозділу іноземних операцій Корпусу вартових Ісламської революції. На цих навчаннях був присутній генерал Ісмаїл Каані, глава сил Кудас.

Війна в Ізраїлі: що відомо

Бойовики ХАМАСу 7 жовтня розпочали вторгнення до Ізраїлю. Вони викрадали та вбивали мирних жителів, а відео своїх звірств викладали у соцмережі.

У відповідь Армія оборони Ізраїлю оголосила про початок операції проти терористів, метою якої є їхнє знищення. ЦАХАЛ вже завдав ударів по місцях дислокації бойовиків у Секторі Гази.

Також Ізраїль планує наземну операцію у Секторі Гази. Наразі на кордоні Ізраїль зосередив сотні одиниць військової техніки. Наступ повинен був розпочатися 14-15 жовтня, однак його відклали через невідповідні погодні умови. The New York Times писав, що операція може затягнутися на місяці, бо воювати доведеться в щільній міській забудові, земля під якою пронизана тунелями, що використовуються ХАМАСом. Сам Сектор Гази є густонаселеною міською місцевістю, де живуть понад два мільйони людей.

Пізніше Армія оборони Ізраїлю заявила, що взагалі може скасувати наземну операцію у Секторі Гази, якщо ХАМАС звільнить усіх заручників і беззаперечно здасться. Кількість захоплених ХАМАСом заручників оцінюється в понад 200 людей.

25 жовтня у ЗМІ з'явилася інформація, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу готовий відстрочити введення військ, щоб вести переговори про заручників.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що бойовики ХАМАСу намагаються затягнути початок наземної операції Ізраїлю у Секторі Гази. Зокрема, члени угрупування відпускають ізраїльських заручників по одному.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 26.10.2023 00:45