Бомжів Нью-Йорка запропонували селити в хатках-сотах

23 ЛИСТОПАДА 2017 16:23

Дизайнерське агентство з Нью-Йорка «Framlab» запропонував з розумом використовувати глухі стіни багатоповерхівок, закріпивши на них щось таке на подобу сот з бджолиного вулика, створених на 3D-принтері, перетворюючи стіни не тільки в арт-об'єкт, а й забезпечуючи їх корисними функціями, повідомляє TrueUA з посиланням на Framlab  

По-перше, на стільники можна кріпити дисплеї, створюючи модну зовнішню рекламу, а по-друге, всередині кожної капсули, закріпленої на стіні, зможуть жити бездомні.  

«Проблема знедолених людей в Нью-Йорку нікуди не поділася. Більш того, з кожним роком вона все більше посилюється через цілого ряду факторів. Уряд міста і штату намагається вирішити проблему, але поки його програми не приносять результату. Ми пропонуємо частково розв'язати цю проблему за допомогою дизайну і 3D-друку, перетворюючи глухі стіни багатоповерхівок в стильне урбаністичне прикраса, здатне також допомогти багатьом людям».  

Лицьову сторону «сот-модулів» пропонується обшити алюмінієм, сталлю і утеплити, до стіни ж можна закріпити кожну соту на спеціально підготовлені заздалегідь лісу з сходовими прольотами. Завдяки сучасним технологіям 3D-друку, глуху стіну стандартного п'ятиповерхового будинку можна обліпити такими житловими «сотами» всього за кілька днів.  

Внутрішнє оздоблення кожної капсули теж пропонується з економії друкувати на 3D-принтері з перероблених пластикових відходів. Ліжко, вікно, двері з замком, система зберігання, вентиляція і розумне освітлення дозволять з комфортом жити в модулі в будь-який час року.  

«Розумне» скло сот вдень буде дзеркальним, не дозволяючи бачити з вулиці, що відбувається всередині. Увечері ж можна буде перетворювати їх в мультимедійні екрани, транслювати рекламу і заробляти таким чином гроші.  

Розробники проекту підкреслюють, що друковані стільники не зможуть повністю вирішити проблему, але в якості тимчасового рішення дуже навіть хороші. Проте на якийсь час це дійсно може допомогти.

 

Технології, 23.11.2017 16:23