Борис Джонсон: Британці нам не пробачать нової відстрочки Brexit

05 ЧЕРВНЯ 2019 11:01

Колишній міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон, який вважається найбільш вірогідним наступником Терези Мей на посаді прем'єра і лідера правлячої Консервативної партії, напередодні спілкувався з депутатами-однопартійцями. Екс-мер Лондона пояснював їм, чим загрожує новий перенесення термінів виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу.

«Ми зіткнулися з екзистенційною кризою, і нас не пробачать, якщо ми не здійснимо Brexit 31 жовтня. Нам потрібно усвідомити глибину проблем, з якими ми стикаємося», - заявив Джонсон парламентаріям.

За його словами, чергова відстрочка «розлучення» з ЄС ставить під загрозу саме існування Консервативної партії, і на сьогоднішній день торі виявилися перед вибором між своєчасною реалізацією Brexit і «потенційним зникненням цієї великої партії», передає газета The Daily Telegraph.

За даними видання, заради виступу перед парламентарями Борис Джонсон відмовився від особистої зустрічі з перебуваючим в Лондоні президентом США Дональдом Трампом, обмежився телефонною розмовою з «добрим другом».

Політика, 05.06.2019 11:01