Фото: report.az

Боррель повідомив про потужну допомогу Україні від Норвегії: про що йдеться

Україна отримає від Норвегії фінансову допомогу в розмірі 22 мільйони євро. Вона входить у заходи допомоги в рамках Європейського фонду миру.

Таку заяву зробив високий представник ЄС з питань зовнішньої політики Жозеп Боррель. За його словами, кошти витратять на військову допомогу Збройним силам України.

"Спільні зусилля ЄС і Норвегії з надання військової допомоги Україні є зразковим прикладом того, як синергія може багаторазово збільшити нашу підтримку Україні в її боротьбі з російською агресією", — сказав дипломат.

Боррель наголосив, що разом із партнерами Євросоюз продовжить допомагати Україні всіма можливими способами стільки, скільки буде потрібно.

"Це також ще одне підтвердження тісної співпраці між ЄС і Норвегією в питаннях безпеки та оборони", — додав Боррель.

Джерело зазначає, що Норвегія виділила цю суму спеціально на постачання боєприпасів і запасних частин для танків Leopard 2.

Нагадаємо, у вівторок, 25 липня, Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні нового пакету військової допомоги. Його оцінюють у 400 мільйонів доларів.

Також повідомлялось, що Німеччина передасть Україні дві сучасні системи протиповітряної оборони малого радіуса дії Skynex. Постачання очікується до кінця року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2023 20:59