Фото: скріншот з відео

"Брехали, що батьки від нас відмовились": викрадений підліток розповів жахливі подробиці перебування у Росії

Окупанти намагалися передати на всиновлення викрадених українських дітей в російські сім'ї. Вони брехали дітям, що батьки-українці від них відмовилися.

Відео розповіді українського підлітка, якого повернули в Україну, опублікував радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Росіяни лякали, що відвезуть їх у дитбудинок, а потім віддадуть на всиновлення. Дітям казали, що батьки від них відмовилися. А батькам, які в розпачі телефонували, щоб дізнатися якусь інформацію, росіяни нахабно відповідали: "Все одно ви їх не заберете, це — діти Росії".

"Казали, що нас відвезуть у Псков. Там є інтернат, звідки нас усиновлять. Ми казали їм (росіянам, — ред.), що від нас батьки не відмовлялися. А ті брехали й казали, що відмовилися. Я зателефонував мамі й запитав, а вона каже директорці табору: "Ви що взагалі хворі? Я такого не казала, навіщо ви дітям брешете?". А директорка відповідає: "Все одно ви їх не заберете, це будуть діти Росії", — розповів хлопчик.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у викраденні українських дітей.

Також відомо, що у середу, 22 березня, Росія повернула в Україну викрадених ще сімнадцять дітей. Їх окупанти депортували з Херсонської та Харківської областей бойових дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.03.2023 16:58