Британія вводитиме п’яту вакцину від COVID-19

04 ЛЮТОГО 2022 09:52

У четвер Велика Британія схвалила дводозову вакцину Novavax проти COVID-19 для використання у дорослих, що стало п’ятим одобреним щепленням від коронавірусу на тлі швидкого поширення варіанту Omicron.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Reuters.

Вакцина Nuvaxovid була схвалена для використання у британців у віці від 18 років, оскільки вона відповідала необхідним стандартам безпеки, якості та ефективності, повідомляє Агентство з регулювання лікарських засобів та медичних товарів (MHRA) Великої Британії у заяві.

Британське схвалення надійшло через кілька днів після того, як виробник ліків подав заявку на отримання дозволу на вакцину в США.

Британська влада і Novavax не назвали терміни для перших поставок вакцини. У 2020 році вони домовилися про поставку 60 мільйонів доз, а також погодилися співпрацювати в останніх стадіях випробувань для вакцини в країні.

У червні було виявлено, що вакцина Novavax ефективна на 90% у США проти різних варіантів, включаючи Delta, тоді як ранні дані грудня також свідчать, що вона працюватиме проти варіанту Omicron.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Майже 1000 українських шкіл підключили в межах інтернет-субвенції

Світ, 04.02.2022 09:52