Скріншот з відео

Британська розвідка повідомляє про серйозну проблему у Шойгу та Герасимова

Дедалі більшою проблемою для міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника російського Генштабу генерала Валерія Герасимова стає постійна критика з боку підлеглих. У Росії регулярно звільняли командирів з початку вторгнення в Україну.

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Експерти відзначили, що звільнення генерал-майора 58-ї загальновійськової армії Івана Попова є знаковим, бо його усунення відбулося не через погану роботу, а через зауваження вищому командуванню. Йдеться про витік відео з Поповим, яке було призначене для його військ. У ньому Попов виступив з різкою критикою керівництва Міноборони РФ, яке, за його словами, "вдарило по них із тилу, жорстоко обезголовило армію в найскладніший і найнапруженіший момент".

"Коментарі Попова ілюструють серйозне невдоволення, яке багато офіцерів, ймовірно, відчувають до вищого військового керівництва. Скарги багато в чому перегукуються зі скаргами власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина перед його заколотом у червні 2023 року", — йдеться у звіті.

Звіт британської розвідки 15 липня

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, за даними американського Інституту вивчення війни, російська армія втрачає свою ефективність та зазнає втрат на полі бою. Через це окупанти масово відмовляються воювати проти України. Російській армії не вистачає боєздатних резервів. Особливо обмеженими є підрозділи, які дислокуються на Півдні України, хоча офіційно росіяни повідомляють про значну ефективність дій своїх військових. Мобілізовані росіяни, які перебувають на передовій у Запорізькій області, від жовтня 2022 року не мають ротацій, оскільки їх нема ким замінити. Водночас відмова від проведення будь-якої ротації може призвести швидкої деградації окупантів, що обороняються від українських контрнаступів на півдні України.

Аналітики Інституту вивчення війни також вважають, що раптове звільнення російського генерал-майора Іван Попова після доповіді про окупантів країни-агресорки може тимчасово негативно вплинути на роботу російського командування та контроль у окупованих районах і погіршити моральний дух росіян. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.07.2023 09:44