Фото: "РИА Новости"

Деградують і не мають резервів: в ISW спрогнозували майбутнє рашистів на Півдні України

Російська армія втрачає свою ефективність. Особливо обмеженими є підрозділи, які дислокуються на Півдні України, хоча офіційно росіяни повідомляють про значну ефективність дій своїх військових.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики наголошують, що мобілізовані росіяни, які перебувають на передовій у Запорізькій області, від жовтня 2022 року не мають ротацій, оскільки їх нема ким замінити. 

"Російським силам, ймовірно, не вистачає боєздатних резервів. Відмова від проведення будь-якої ротації може призвести до швидшої деградації російських формувань, що обороняються від українських контрнаступів на півдні України", — йдеться у повідомленні.

Також аналітики Інституту вивчення війни наголошують на тому, що Кремль вдається до завищення втрат української техніки, показуючи ефективність російських операцій. Натомість російські “воєнкори” повідомляють, що пілоти армії РФ завдають ударів по вже знищеній українській техніці, створюючи картинку успіхів.

Нагадаємо, раніше в ISW розповіли, що Сили оборони можуть тимчасово призупинити контрнаступ. Це потрібно для того, щоб переглянути свою тактику для майбутніх операцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.07.2023 12:39