Фото: ОК "Північ"

ЗСУ можуть призупинити контрнаступ: ISW назвав причину

Українські війська, можливо, тимчасово призупиняють контрнаступальні дії на фронті. Це необхідно аби переглянути свою тактику для майбутніх операцій.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

"Керівник розвідувального центру Сил оборони Естонії полковник Марґо Ґросберґ 16 червня заявив, що, за його оцінками, "протягом наступних семи днів ми не побачимо наступу". The Wall Street Journal 17 червня також повідомила, що українські сили "в основному призупинили свої наступи в останні дні", оскільки українське командування переглядає тактику. Ці повідомлення узгоджуються з нещодавніми спостереженнями ISW щодо масштабу локалізованих українських контратак на півдні та сході України", — йдеться в повідомленні.

Крім того, аналітики Інституту наголосили, що українське командування ще не направило більшу частину наявних сил у контрнаступ і ще не розгорнуло своїх основних боєздатних підрозділів. На думку фахівців, оперативні паузи є звичайною рисою великих наступальних операцій, і ця пауза не означає закінчення контрнаступу України.

Нагадаємо, 18 червня розвідка Великої Британії повідомляла, що на сьогодні втрати Росії у війні проти України є найбільшими з часів піка битви за Бахмут. Наразі на фронті точаться інтенсивні бої.

Раніше заступник міністра оборони Володимир Гаврилов повідомив, що Україна перехоплює ініціативу на фронті, а Росія захищається. Проте для перемоги потрібне далекобійне високоточне озброєння дальністю до 200 кілометрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.06.2023 07:30