Фото: 36-та окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського

Контрнаступ ЗСУ: ISW назвав головні напрямки на фронті

Бійці Збройних сил України продовжують вести контрнаступальні дії на фронті. Наші захисники наступають щонайменше на чотирьох напрямках.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, ЗСУ завдавали локальні наземні удари на захід і на південь від Кремінної Луганської області. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр наголосила, що українські військові продовжують контрнаступні операції під Бахмутом, а російські джерела стверджували, що українські підрозділи атакували північну та південну околиці Бахмута.

Також Міноборони країни-агресорки та інші російські джерела також стверджують, що російські сили відбили обмежені українські наземні атаки на лінії Авдіївка-Донецьк.

За даними інституту, Сили оборони продовжували контрнаступальні операції на південь, південний захід і південний схід від Великої Новосілки поблизу адміністративного кордону між західною частиною Донецької та східною частиною Запорізької областей.

Українські сили також проводили контрнаступальні операції на південний захід і південний схід від Оріхова на заході Запорізької області.

карта ISW 17 червня

Фото: ISW

Нагадаємо, раніше заступник міністра оборони Володимир Гаврилов повідомив, що Україна перехоплює ініціативу на фронті, а Росія захищається. Проте для перемоги потрібне далекобійне високоточне озброєння дальністю до 200 кілометрів.

Додамо, 17 червня повідомлялося, що українські воїни виконали 1794 вогневих завдання на Таврійському напрямку. Бійці Збройних сил знищили та поранили понад п'ять рот росіян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.06.2023 07:12