Фото: росЗМІ

Британська розвідка пояснила, чому Путін озброїв десантників важкими вогнеметами "Сонцепьок"

Російські ЗМІ повідомили про передачу Повітряно-десантним військам Росії термобаричних реактивних систем залпового вогню ТОС-1А. Кремль розраховує на десантників під час подальших наступальних операцій в Україні.

Про це йдеться в звіті британської розвідки.

Станом на 3 квітня цього року ЗМІ РФ повідомляли про передачу десантним військам термобаричних реактивних систем залпового вогню ТОС-1А. Ця передача вказує на майбутню їх роль в наступальних операціях в Україні. 

"Високо руйнівна система ТОС-1А, яку Росія позначає як "важкий вогнемет", як правило, експлуатується російськими спеціалізованими військами хімічного, біологічного та радіологічного захисту в Україні, і раніше офіційно не була пов’язана з ПДВ", — йдеться у звіті.

Ймовірно, це частина зусиль із відновлення десантних військ після того, як вони зазнали великих втрат у перші дев’ять місяців війни.

Звіт британської розвідки

Фото: звіт британської розвідки

Нагадаємо, за останні сім днів армія Російської Федерації посилила обстріли з бронетехніки навколо міста Мар’їнка, що за 20 км на південний захід від Донецька. Ворог витрачає значні ресурси на штурм. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 11.04.2023 10:38