Фото: konkurent.ua

Кремль готує теракти в Росії, — розвідка Польщі

Російська пропаганда почала розповсюджувати наративи, які дають підстави побоюватися, що спецслужби режиму Кремля готують провокації "під чужим прапором" усередині Росії. Режим російського диктатора Володимира Путіна продовжує інформаційну війну, зокрема проти союзників України. Робиться це з метою виправдання злочинів Кремля.

Таку думку висловив уповноважений з безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарин у Twitter.

Він вказав на те, що російська пропаганда продовжує інформаційну війну, зокрема проти союзників України, щоб виправдати злочинні дії Кремля. Жарин зауважив, що російська Служба зовнішньої розвідки поширює фейки про причетність американських військових до "вербування бойовиків ІДІЛ та Аль-Каїди для проведення терактів у Росії та СНД".

Цю дезінформацію Служби зовнішньої розвідки РФ підтримує російська пропаганда, її також підіймає на офіційний рівень заступниця речника нелегітимної Державної Думи Ірина Ярова.

За словами Жарина, такі публічні звинувачення на адресу США можуть бути частиною підготовки пропагандистської бази для можливих диверсій, які готують російські спецслужби "під чужим прапором" у самій Росії.

Нагадаємо, раніше представник воєнної розвідки України Андрій Черняк розповідав, що у Європейських країнах продовжує активно діяти російська шпигунська мережа. Вона намагається вплинути на окремих авторитетних людей в європейських країнах, а також на громадську думку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.02.2023 23:20